“Put your money toward classes, seminars and books that will make you more successful.”Steve Siebold

Daisypath Vacation tickers

Daisypath Vacation tickers

Monday, February 20, 2012

Sunyi? Seorang? Bercampur Baur Perasaan

Kehidupan yang sunyi? kadangkala aku merasakan hidup aku penuh dengan aktiviti. Kadangkala penuh kesunyian..kesunyian dari apa? dari segala-galanya. Kadangkala merasa irihati dengan kebahagiaan kawan-kawan dengan keluarga. Apakah ini bermaksud aku bosan dengan kesunyian diriku ini? Memang tidak dinafikan, hidup kita didunia ini tidak boleh keseorangan, kena berteman, tetapi aku tidak mahu teman yang tidak halal bagiku. Bilakah aku akan mendapat teman halalku? bila??? bila????

Berkata tentang bila..aku sering bertanya..bilakah aku akan bertemu pasanganku? bila? bila melihat kawan2 bergambar dengan keluarga, dengan anak2..hati ini sangat2 terusik..siapa yang tidak mahu..alangkah indahnya kalau jodoh aku semudah mereka..tetapi DIA lebih mengetahui segalanya..Jodoh, pertemuan , rezeki , ajal, maut semua adalah ditanganNYA..sejak azali lagi DIA sudah tetapkan kita untuk siapa..

 Comel kan baby ni..kalau dapat kembar sebegini aku bersyukur sangat2..tetapi biarlah cintaku hanya kepada ILAHI dan diserahkan kepada ILAHI..


Keseorangan???kadang2 fikir alangkah bagusnya ada anak sendiri disisiku ketika ini. Hidupku tidak akan keseorangan, kemana saja dengan anakku, tidak akan ada hal lain difikiranku cuma hidupku dengan anakku. Alangkah indahnya perasaan tersebut, tetapi bila? bila? bila akan tiba hari tersebut untukku?aku rasa serik bila fikir tentang jodohku, sekarang kalau aku inginkan sesuatu aku hanya berdoa kepadaNYA..sebab hanya DIA yang boleh jadikan sesuatu perkara tu jadi dengan tersendirinya..

InsyaALLAH aku yakin dengan perjalanan yang ditentukan oleh ILAHI kepadaku..tidak akan putus-putus doa aku panjatkan supaya dimurahkan rezeki jodohku ini..hanya padaNYA aku meminta, meminta seseorang yang aku inginkan yang tidak mampu kuluahkan dengan kata2 hanya mampu diluahkan melalui doa..ameen ya rabbal al-amin.

0 comments:

Post a Comment